De voordelen van een zwarte keuken

Je ziet het steeds meer in de keukenwereld, een zwarte keuken. Lang is wit de kleur geweest voor een keukenmeubel. Wit laat de ruimte groter lijken en ziet er koel en klinisch uit. Toch kiezen steeds meer mensen voor een keuken in zwart. Niet alleen omdat het mooi is, maar ook omdat het praktisch is. Met zwart kun je nog alle kanten op en je kunt het prima combineren met andere kleuren. Tegenwoordig zijn ook de meeste keukenapparaten donker van kleur in plaats van wit. In dit artikel delen we met je waarom wij enthousiast worden van de kleur zwart als basis voor je kookplek.

Zwart straalt exclusiviteit uit

Een zwarte keuken ziet er strak uit en straalt exclusiviteit uit. Je maakt echt een statement als je kiest voor deze donkere kleur en je maakt van je kookgelegenheid meteen een echte eyecatcher. Je kookplek krijgt een warme uitstraling en nodigt uit om lekker te tafelen of te kletsen aan de bar. Je creëert meer sfeer en geeft je gasten het idee dat ze bij je aanschuiven in een prachtig restaurant. 

Een zwarte keuken is goed te combineren

Met een zwarte keuken kun je nog alle kanten op en je kunt de kleur prima combineren met andere kleuren om nog meer sfeer te creëren. De combinatie van zwart en wit is vrijwel altijd een succes. Daarbij past elk type keukenblad bij zwart. Of je nu kiest voor een stoere betonlook, prachtig roestvrijstaal of een sfeervol aanrecht van steen. Het staat allemaal perfect bij een keuken die in zwart is uitgevoerd. Datzelfde geldt ook voor de vloer. Een houten vloer komt helemaal tot zijn recht bij zwarte keukenkasten. En een vloer van steen of graniet kan net zo goed. Met zwart ben je heel flexibel en kun je met kleine kleuraccenten een prachtig design neerzetten.

Zwart past goed bij andere apparaten

Een zwarte keuken past heel mooi bij de keukenapparatuur die nu op de markt is. Waar vroeger de meeste apparaten in wit geleverd werden is het nu gebruikelijk dat de apparaten in rvs worden geleverd of zelfs in zwart. Dat geldt niet alleen voor de grote apparaten als ovens en koelkasten. Ook de kleine apparaten als koffiemachines en waterkokers worden steeds vaker in een donkere kleur uitgevoerd. Zo blijft het keukenmeubel zelf de eyecatcher en vallen de apparaten weg in de omgeving. Dat heeft als extra voordeel dat het aanrecht een stuk rustiger lijkt, ook al heb je er een paar apparaten staan.

Een zwarte keuken ziet er minder snel vies uit

Met een zwarte keuken voorkom je dat de kastjes er snel vies en smoezelig uitzien. Vuil en vlekken zie je minder goed dan op een lichte keuken. Zeker als je kiest voor matglans, dan zie je er ook nauwelijks vingerafdrukken op. Op een hoogglans model zie je alle vingerafdrukken beter, al heb je met zwart nog altijd dat viezigheid minder zichtbaar is. Je kunt elk type keuken in zwart laten uitvoeren. Van landelijk tot design.

Betaalbare keukens bestel je natuurlijk op Kuchenwelt.nl!