Brokis Knot lampen zijn modern en toch eigentijds

De Brokis Knot lampen zijn niet meer weg te denken als je kijkt naar moderne design lampen met een eigentijdse look. De handgemaakte lampen zijn eigentijds, stralen design uit maar zijn ook zeer praktisch.

De oorsprong van Brokis

Het bedrijf Brokis is een wereldwijd bekende designer voor diverse soorten lampen en is oorspronkelijk in 2006 opgericht. Brokis Knot is een van hun collecties die op dit moment veel waardering krijgt. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Tsjechië en kenmerkt zich door haar Boheemse glaskunstenaars vakmanschap. In 1997 werd een noodlijdend bedrijf overgenomen waarbij aloude technieken en technologieën werden meegenomen. Tot en met de dag van vandaag wordt deze oude informatie nog steeds gebruikt om de prachtige lampen van Brokis te ontwerpen en te produceren. 

In de ontwerpen, waaronder dus ook de Brokis Knot, worden altijd handgeblazen glazen gemaakt en deze gecombineerd met andere verfijnde materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout en handmatig geperst metaal. Alle collecties kenmerken zich door hun functionele verlichtingsarmaturen die tevens gezien worden als decoratie. 

De Brokis Knot collectie heeft eindeloos veel mogelijkheden

Als je op zoek bent naar een lamp of een serie met veel mogelijkheden dan moet je absoluut kijken naar de Brokis Knot collectie. Veel designers kiezen ervoor om in een collectie zich juist te focussen op of een staande collectie of een hangende collectie. Brokis doet het anders want in haar Knot collectie zorgt zij dat je alle type lampen, zowel klein als groot, zowel staand als hangend, kan aanschaffen. Door verschillende lampen in een kamer uit dezelfde collectie aan te schaffen zorg je voor een geheel en een rustigere uitstraling. Hier is dus handig door Brokis op ingespeeld want zo kun je jouw kamer volledig met design lampen aankleden zonder dat het een onrustig beeld geeft.

Kies voor een van de draadloze Knot-lampen

In de collectie van Knot is ook rekening gehouden met duurzaamheid, praktische oogpunten en gemak. Een van de voordelen die je in deze collectie terugvindt is de draadloze lampen. De netsnoeren van lampen zijn over het algemeen esthetisch niet mooi en ben je liever kwijt dan rijk. Daarom zijn er in deze collectie draadloze lampen ontworpen die op batterijen functioneren. Zo heb je het voordeel dat je niet vast zit op een locatie waar je de beschikking hebt over een stopcontact, want dat komt echt niet altijd praktisch uit. Maar je hebt ook geen verstoring van je esthetische aanblik omdat je geen netsnoer bij de lamp hoeft te laten verdwijnen achter een kastje of in een goot voor snoeren. 

Als je dus op zoek bent naar een designer lamp die eigentijds is, waar handwerk nog in voorkomt en die je niet alleen op esthetisch gebied helpt maar ook praktisch is dan ben je bij de Brokis Knot collectie aan het juiste adres. Je kunt namelijk met deze collectie je hele kamer inrichten door verschillende lampen aan te schaffen zonder dat het onrustig eruit gaat zien omdat de lampen juist perfect op elkaar afgestemd zijn en gewoon bij elkaar horen.