Waar de steigerbuis voornamelijk gebruikt wordt

De steigerbuis bestaat al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw en is tegenwoordig nog steeds erg populair. Je ziet de buizen met name terug bij de steigerbouw. Voorheen werd dit gedaan door middel van het gebruik van houten planken. De reden waarom men in de steigerbouw overgegaan is van houten planken naar steigerbuizen is omdat hout sneller vergaat in slechte weersomstandigheden. De steigerbuis is praktisch, duurzaam en vind je in allerlei soorten en maten.

De steigerbuis gemaakt van zwart staal

Maak je de keuze voor steigerbuizen van zwart staal dan zijn ze ook daadwerkelijk zwart van kleur. Dit zijn hele mooie buizen welke je vaak terugziet in het interieur van woningen. Naast dat je ze heel goed binnen kunt gebruiken worden ze ook vaak buiten toegepast. Daarbij moet wel gezegd worden dat je voor buitengebruik beter gegalvaniseerde of aluminium buizen kunt gebruiken. De zwarte kleur van deze steigerbuis komt door de speciale behandeling van stootbestendige zwarte coating. Het is zo dat zwart staal zwaar is en niet goed tegen allerlei weersomstandigheden bestendig is. Je vindt ook zwart staal terug geproduceerd uit aluminium. Er zijn winkels die alleen maar aluminium steigerbuizen van zwart staal verkopen. Alle goede eigenschappen van aluminium blijven gewoon hetzelfde. Zwart staal zie je vooral terug bij inrichtingen en daar is dit van origine ook voor gemaakt.

De aluminum en gegalvaniseerde buizen

Je hebt naast de zwarte staal buizen ook de aluminum buizen. Een kenmerk is dat dit erg licht is. Dat maakt het perfect geschikt voor projecten waar het materiaal niet al te zwaar van mag zijn. Dit betekent automatisch dat de aluminum steigerbuis niet heel sterk is en niet heel veel kan verdragen. Naast de aluminum buizen heb je ook de gegalvaniseerde buizen. Deze buizen worden voornamelijk toegepast buiten, omdat het goed bestendig is tegen allerlei weersinvloeden. Goed of slecht weer? Het maakt voor gegalvaniseerde buizen niet veel uit en kunnen makkelijk tegen een stootje. Dit komt omdat er op deze buizen een klein laagje zink zit. Dit zorgt ervoor dat het zwaar en sterk is. En dit heeft zo z’n voor- en nadelen.

De verschillende doeleinden van de steigerbuis

De steigerbuis wordt dus voornamelijk gebruikt voor de steigerbouw, dat is nog steeds zo het geval. Maar langzamerhand zie je de buizen steeds meer terug bij andere toepassingen. Zo is het erg populair in de interieur wereld. Je kunt er namelijk heel mooi barstoelen mee maken. Ook zie je de buizen terug in het meubilair, keukens en bars. Alles om je ruimte een geweldige look mee te geven. Door het toevoegen van steigerbuizen aan je interieur geef je je ruimte een vintage en old school uitstraling mee. Staat heel gezellig en leuk binnen het interieur, maar bijvoorbeeld ook in kantines, cafés of restaurants. Er zijn op internet genoeg afbeeldingen te vinden om inspiratie op te doen. Zo kun je een goed beeld krijgen hoe je het beste de steigerbuis kunt verwerken bij jouw project.