Donzen dekbed voor elk seizoen

Met een donzen dekbed slaap jij lekker onder alle omstandigheden. Of het vriest of dooit, het maakt niet uit. Door de unieke eigenschappen houdt dons je warm als het koud is en koel als het warm is. Een dekbed van dons is een ideale partner in bed. Je kunt kiezen voor verschillende dekbedden voor de verschillende seizoenen of voor een vierseizoenen dekbed kiezen. De laatste variant heeft 2 verschillende delen die je makkelijk aan elkaar kunt bevestigen. Zo heb je een zomerdeel voor de warme maanden en een herfstdeel voor de maanden waarin het weer kwakkelt. De 2 delen samen vormen een heerlijk dekbed dat je bij min 20 graden Celsius ook warm houdt.

Koel in de zomer

Een donzen dekbed geeft verkoeling in de zomer. Dat is ook precies wat dons doet voor de vogels. Het is een ademend materiaal dat vocht absorbeert en zorgt dat je niet gaat zweten. Doordat er lucht tussen de veertjes komt kan het vocht makkelijk weg en voelt het dekbed niet klam en zweterig aan. Het dekbed even opschudden doet wonderen als het warm is. Zelfs een wat dikkere variant voelt in de zomer prettig en koel en maakt dat je heerlijk slaapt.

Donzen dekbed, warm in de winter

Houdt een dekbed van dons je in de zomer juist koel en droog, in de winter voelt een donzen dekbed heerlijk warm aan. Dons isoleert en houdt daarmee de kou buiten het dekbed. Verder heeft dons de eigenschap om jouw lichaamstemperatuur vast te houden en dat maakt dat jij je behaaglijk warm en beschermd voelt. De veren die gebruikt worden voor dekbedden zijn de kleine donzen veertjes die dicht op de huid van eenden en ganzen zitten en ze beschermen tegen alle weersomstandigheden.

Licht en toch voel je dat er iets op je ligt

Als je onder een donzen dekbed kruipt dan voel je dat er iets op je ligt zonder dat je bedolven wordt door een zwaar dekbed. En dat is precies wat de meeste mensen prettig vinden. Zelfs als je een dik winter dekbed van dons op je hebt liggen voelt het prettig en geborgen aan. Het is het ideale dekbed om elke nacht heerlijk onder weg te dromen en ’s ochtends goed uitgerust wakker te worden. Zo begin jij vol energie aan je dag.

Makkelijk te onderhouden

Een donzen dekbed is makkelijk te onderhouden. Je kunt het eenvoudig elke dag opschudden om het volume te herstellen. Dat hoef je niet heel stevig te doen. Even optillen en weer op het bed laten landen is genoeg. Daarnaast kun je het af en toe buiten luchten om het wat frisse lucht te geven. Vaak kun je dekbedden machinaal wassen en drogen met een tennisbal in de droger. Past het dekbed niet in je wasmachine dan weet een stomerij er wel raad mee.

Een donzen dekbed is duurzaam

Dons is een natuurproduct dat afkomstig is van de veren van geslachte dieren. Als je kiest voor duurzaam dons worden de dieren niet gekweekt om hun veren. De veren zijn het restafval en krijgen zo een mooie bestemming. Dat maakt een donzen dekbed van Whitecloudz.nl zeer duurzaam.