Goedkope rechte keukens – strak aan één wand

Soms kan het niet anders. Dan heb je een keukenruimte met maar één blinde wand. Dat is heel veel uitvogelen als je in zo’n ruimte een hoekkeuken wilt plaatsen, zeker als je gebruik maakt van bovenkasten. Maar waar de rechte keuken echt goed in is, dat is z’n prijs. Je kunt te kust en te keur goedkope rechte keukens aanschaffen. De enkelwandige keuken is vaak veel voordeliger dan een hoekopstelling of een royale U-keuken. Gemiddeld schommelt de prijs van een keuken tussen de 12.000 en 13.000 euro. Maar wie een rechte keuken verkiest, hoeft daar veel minder voor uit te geven. Reken op ca. 3.000 tot 4.500 euro.

Alle kostenposten van goedkope rechte keukens

Helaas is de uitgave voor een inbouwkeuken een van vele voor je keukenproject. Echt goedkoop zal een nieuwe keuken dan ook moeilijk uitvallen. Of je moet een geboren klusser zijn en ervaring hebben met gas, stroom en water aansluiten. Voor de meeste mensen staan de volgende kosten te wachten:

  • Aanschaf keuken: 3.000 – 4.500 euro
  • Slopen en afvoeren oude keuken: 200 – 500 euro
  • Montage van nieuwe keuken: 600 euro
  • Leidingen passend maken: 500 – 800 euro
  • Meterkast eventueel uitbreiden: 100 – 200 euro
  • Tegelwerk en stucwerk: 15 – 25 euro per m2
  • Verlichting: 200 – 500 euro
  • Accessoires: 50 – 200 euro

Goedkope rechte keukens zijn er in vele formaten

Goedkoop of duur, elke keuken blijft een investering. Je hebt er snel tien tot vijftien jaar plezier van, maar moet wel even flink de geldbuidel gaan legen. Denk dan ook goed na over waar je jarenlang tegenaan gaat kijken. Benut de mogelijke ruimte die je voor de inbouwkeuken hebt. Want ook een rechte keuken is standaard niet drie kastjes naast elkaar en drie kastjes erboven. Heb je een blinde wand van zes meter? Dan is die geheel te vullen met een keukenopstelling. Met zoveel lengte heb je waarschijnlijk zelfs geen bovenkastjes nodig. Dat gaat er prachtig uitzien want zonder bovenkastjes creëer je een veel ruimtelijker gevoel. Met als extra dat je dan een fenomenaal mooie spatwand kunt ontwerpen, een schilderij van bijvoorbeeld tegels die je keukenruimte echt cachet geeft. 

Verleng je woonstijl met je keuken

Goedkope rechte keukens zijn op voorraad in bijna net zoveel stijlen als de duurdere hoek- of U-keukens of keukens met een eiland. Je koopt een rechte keuken in landelijke stijl, in klassieke stijl of in industriële stijl. Ga je werken met een open keuken, dan mag die natuurlijk niet detoneren met de stijl van je woonruimte. Rechte keukens lenen zich door de eenvoudige hoofdvorm trouwens heel goed voor de minimalistische stijl. 

Geen gas meer maar wel graag de looks van een gasfornuis?

Kies je uit goedkope rechte keukens een nostalgisch en landelijk model? Maar ben je wel van het gas af? Centraal in een landelijke keuken is altijd zo’n prachtig gasfornuis met schouw. Gelukkig zijn er tegenwoordig naast gas modellen ook fornuizen die werken op bijvoorbeeld halogeen of inductie. Dat zijn dan wel fornuizen die qua detaillering de landelijke stijl benadrukken.