Creëer een eigen thuisbioscoop met cinewalls

Stel je voor: je ligt lekker op de bank, de gordijnen zijn dicht en je hebt een enorm scherm voor je neus. Je drukt op play op de afstandsbediening en kijkt naar je favoriete film. Dit is wat een eigen thuisbioscoop met cinewalls kan doen voor je woonkamer.

Wat is een cinewall?

Een cinewall is een gigantisch beeldscherm, gemaakt van meerdere schermen die naast elkaar zijn geplaatst. Dit zorgt voor een nog groter en indrukwekkender beeld. Cinewalls staan ook wel bekend als videowalls of multi-screen displays. Ze worden vaak gebruikt in bioscopen, winkels en andere openbare ruimtes, maar ze kunnen ook in je eigen huis worden geïnstalleerd voor een ultieme filmervaring.

Hoe werkt het precies?

Een cinewall kan worden aangesloten op een DVD-speler, een Blu-Ray-speler, een spelconsole of zelfs op je laptop. Je kunt ook een home theater systeem installeren voor een nog realistischer geluid. De schermen zijn verbonden met een computer of een ander apparaat dat het beeld verdeeld over alle schermen. Zo krijg je een groot, naadloos beeld.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een cinewall?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een cinewall wilt aanschaffen voor je eigen thuisbioscoop. Ten eerste is de grootte van het scherm belangrijk. Hoe groter het scherm, hoe indrukwekkender de filmervaring. Maar bedenk wel dat een groter scherm ook meer ruimte in beslag neemt en duurder is. 

 

Ten tweede is de resolutie van het scherm ook van belang. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en helderder het beeld. Ten derde moet je ook kijken naar het aantal schermen en de afstand tussen de schermen. Dit bepaalt hoe naadloos het beeld is.

Voordelen van een eigen thuisbioscoop met cinewalls

Er zijn tal van voordelen aan het hebben van een eigen thuisbioscoop met cinewalls. Het grootste voordeel is dat je kunt genieten van films op een groot scherm zonder naar de bioscoop te hoeven gaan.