Tuinverlichting snoer – lichtritmes in je tuin

Vooral mensen die er geen hebben, hoor je er vaak over. Ze wonen leuk, maar missen wel een tuin. Vooral in steden is een beetje een tuin dan ook best luxe. De meesten moeten het doen met een balkon. Maar gek genoeg zijn er ook mensen die wel over een tuin beschikken maar daar ’s avonds weinig tot niks mee doen. Dat is een verloren kans op al die warme avondjes die we in Nederland tegenwoordig ook hebben. Als je overdag kunt genieten van je tuin, waarom zou je dat ’s avonds dan niet doen? Omdat je binnen tv wilt kijken? Met echt mooi weer kun je ook film kijken op een laptop, en dan lekker op je eigen terras. Dat je dat toch vaak niet doet, komt omdat het binnen gezellig is. En buiten is het dan… donker. Tijd voor een tuinverlichting snoer, dus.

Elke tuin verdient een lichtplan

Een donkere tuin heb je heel snel sfeervol door met kunstlicht te werken. En dan gaat het niet over die felle schijnwerpers die aanfloepen zodra je in de nacht met je auto aan komt rijden. Nee, het gaat om zacht en gericht lamplicht, om tuinverlichting snoer. Met behulp van allerlei lichtjes maak je van je buitenruimte een betoverende oase. Heel uitnodigend om buiten te verblijven. Het is niet voor niets dat professionele tuinontwerpen veel aandacht hebben voor een verlichtingsplan. Waarbij je looproutes met licht kunt aangeven, aandachtspunten kunt creëren en ook op relevante plekjes leeslicht kunt aanbrengen.

Tuinverlichting snoer: meteen effect

Natuurlijk licht brengt overdag je tuin heel anders tot leven dan kunstlicht. Kunstlicht is niet zo totaal als zonlicht en maakt je tuin een beetje magisch en zeker romantisch. Heb je mooie zaken in je tuin staan zoals sculpturen, een fonteintje of een opvallende plant? Belicht die dan ’s avonds,  bijvoorbeeld met een tuinverlichting snoer. Dan benadruk je de esthetische waarde van je tuin. Dat ziet er heel bevredigend en rustgevend uit en benadrukt soms een zekere chic.

De kracht van tuinverlichting snoer

Vooral een lichtsnoer kan helpen je donkere tuin op te fleuren. Je bent slim bezig als je die lichtsnoeren benut om enkele zones van je tuin naar voren te halen. Daarnet ging het al even over het afbakenen van een tuinpad. Maar denk ook aan een snoer met gekleurde bollen die als een ‘mooi hemeltje’ boven je eethoek buiten komt te hangen. Zo wordt elk diner meteen feestelijk. Het mooiste van een lichtsnoer is de flexibiliteit. Je verplaatst zo’n snoer met groot gemak en in een wip. Zeker als je snoeren koopt die op zonne-energie werken. Dan ben je ook niet meer afhankelijk van een elektriciteitspunt. Je moet alleen dan wel het zonnepaneeltje van zo’n snoer strategisch neerhangen of -zetten. Want die moet overdag zoveel mogelijk licht kunnen vangen om de batterijen dagelijks op te kunnen laden.

Lichtlijnen waar ze horen

Losstaande objecten in je tuin zijn vaak gebaat bij een enkel lichtpunt. Maar looproutes, bosschages, een boomkruin of terras- en patioranden krijgen cachet door een tuinverlichting snoer. Het enige waar je wel om moet denken is de weerbestendigheid van deze snoeren. Ze moeten tegen (regen)water en vocht kunnen. Of dat zo is, zie je aan de IP-classificatie die de snoeren hebben. Voor de mooiste solar tuinverlichting ga je naar Enjoythesun.nl!