Waarom een draadloze speaker een goede investering is

Muziek is meer dan alleen geluid; het is wat ons door de dag sleept, van de ochtendrush tot de late uurtjes. En met draadloze speakers is het luisteren naar je favoriete tracks een stuk makkelijker geworden. Geen gedoe meer met kabels die altijd in de knoop zitten of speakers die je niet kunt verplaatsen zonder een halve verhuisoperatie. In deze blog kijken we naar wat draadloze speakers zo geweldig maakt en geven we je een paar handige tips om de juiste keuze te maken. 

Het verschil tussen draadloze en bedrade speakers

Een vraag die vaak opkomt bij het overwegen van een nieuwe speaker is: wat maakt een draadloze speaker anders dan zijn bedrade tegenhanger? Het antwoord ligt in flexibiliteit en gebruiksgemak. Draadloze speakers bieden een ongekende bewegingsvrijheid. Geen kabels en geen gedoe met het vinden van een stopcontact of het verbergen van lelijke draden. Je kunt ze overal mee naartoe nemen – of dat nu binnen je huis is of naar buiten. Daarnaast biedt de draadloze connectiviteit, meestal via Bluetooth of WiFi, een gemakkelijke manier om je muziek te bedienen vanaf je smartphone of ander apparaat.

De voordelen van draadloze speakers

 • Vrijheid van beweging
  Het eerste en misschien wel grootste voordeel is de mobiliteit. Zonder de beperking van kabels kun je je speaker meenemen van kamer naar kamer, naar de tuin of zelfs mee op uitje zonder je zorgen te maken over stopcontacten of het uit de knoop halen van draden.
 • Makkelijk te koppelen
  Verbinding maken met je draadloze speaker is vaak een kwestie van een paar seconden. Of je nu Bluetooth gebruikt of verbinding maakt via wifi, je favoriete muziek staat zo aan. Dit gemak vergroot niet alleen het gebruiksgemak maar maakt het ook mogelijk om snel van sfeer te wisselen met verschillende playlists.
 • Design voor elke smaak
  Fabrikanten hebben de vrijheid om met het ontwerp van draadloze speakers te experimenteren, wat resulteert in een breed scala aan stijlen. Of je nu een minimalistische look zoekt die opgaat in je interieur of een opvallend design dat een statement maakt, er is altijd wel een speaker die bij jouw stijl past.
 • Geluidskwaliteit
  De technologie van draadloze speakers heeft zich zo snel ontwikkeld dat ze nu kunnen concurreren met de traditionele bedrade systemen qua geluidskwaliteit. Van diepe bassen tot heldere hoge tonen, je levert nergens op in.
 • Eenvoud voor elk moment
  Of je nu een feestje hebt en iedereen wilt laten meegenieten van de muziek, of juist een rustig avondje met je favoriete album wilt doorbrengen, draadloze speakers maken het makkelijk. Zonder de noodzaak voor ingewikkelde setups of permanente installaties, kun je jouw muziekbeleving precies zo vormgeven als je zelf wilt.

Waarop letten bij het kopen van draadloze speakers

Als je op het punt staat om een draadloze speaker te kiezen, lees dan gauw verder. Hieronder geven we je enkele draadloze speaker kooptips

 • Formaat en draagbaarheid: Denk goed na over waar je je speaker voornamelijk gaat gebruiken. Voor thuisgebruik kan een groter model dat een rijker geluid biedt ideaal zijn. Maar als je iets zoekt dat je gemakkelijk meeneemt, kijk dan naar compactere, draagbare opties. Let hierbij niet alleen op het formaat, maar ook op het gewicht en de duurzaamheid voor onderweg.
 • Accuduur: Vooral belangrijk bij draagbare modellen. Niets is zo vervelend als muziek die plots stopt omdat de accu leeg is. Overweeg hoe lang je de speaker wilt gebruiken tussen oplaadbeurten. Voor lange dagen buitenshuis of op reis is een model met een accuduur van 10 tot 20 uur geen overbodige luxe.
 • Geluidskwaliteit: Dit blijft het belangrijkste van de speaker. Vertrouw niet alleen op de specificaties; lees reviews en luister, indien mogelijk, zelf naar het geluid van de speaker.
 • Connectiviteit: Wifi of Bluetooth, of misschien wel beide? Wifi-speakers zijn geweldig voor thuisgebruik, bieden vaak een betere geluidskwaliteit en maken streaming van verschillende online bronnen mogelijk. Bluetooth-speakers bieden daarentegen meer vrijheid en draagbaarheid. Denk na over wat voor jou belangrijk is en maak op basis daarvan je keuze.